In de krant

7 maart 2012

koor2_400 

 

Kinderkoor Sing a Song was in geheel nieuwe shirts gestoken.Sing a Song trad samen met @Seven! op met het nummer ‘Petticoat’ uit de gelijknamige musical.Sinds vrijdagavond gaat het twintig leden tellende koor door het leven als @Seven!

 

Ruurlo - Het was afgelopen weekeinde groot feest in zaal De Keizerskroon. Slingers, fel gekleurde ballonnen, een schitterend decor en heuse confetti. Maar bovenal voerde zang en dans de boventoon. En maar liefst drie maal een uitverkochte zaal. Kinderkoor Sing a Song en Het Meidenkoor Ruurlo vierde in De Keizerskroon vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag een groot, kleurig en fleurig feest. Immers beide koren hadden een feestje te vieren.

 

Sing a Song bestond eind vorig jaar 25-jaar en Het Meidenkoor vierde haar derde lustrum. Tevens heeft Het Meidenkoor zich een nieuwe naam aangemeten. Sinds vrijdagavond gaat het twintig leden tellende koor door het leven als @Seven! Een vlot ‘bekkende naam’ in het verlengde van Sing a Song en verwijzend naar het tijdstip (zeven uur) waarop maandagavond steevast de repetities beginnen.

 

Tijdens het gezamenlijke jubileumconcert met als thema ‘Confetti’ werd duidelijk dat Ruurlo over prachtige kinder- en meidenstemmen beschikt. En het enthousiasme weermee beide dirigenten Karin Hukker (Sing a Song) en Carina Numan (@Seven!) de koren begeleid spatte er bij de kinderen en meiden er van alle kanten ook vanaf. Beide koren openden gezamenlijk het concert met het nummer ‘Jarig’. ,,Het is feest vandaag. Vier dat maar met ons mee”, zongen de kinderen en meiden in koor. Voor de pauze was het kleurrijke ontworpen decor door Jolanda Pars het domein van de 28 kinderen van Sing a Song. Na de pauze floreerden de in zwart geklede meiden van @Seven! op de bühne. Sing a Song was gestoken in nieuwe shirts. Al de andere kleding was door de talloze (hulp)ouders veelal zelf verwaardigd evenals diverse andere accessoires. Kleur vormde de rode draad in alle nummers die zowel Sing a Song als @Seven! in een vlot aaneengeschakeld tempo lieten horen zoals het alom bekende nummer ‘Kauwgomballenboom’ van Elly en Rikkert en ‘Morgen’ uit de musical Annie. Prachtig was ook een rock en roll nummer en ‘De Canon’ van tekstschrijver Ivo de Wijs. Tot slot trad Sing a Song samen met @Seven! op met het nummer ‘Petticoat’ uit de gelijknamige musical. @Seven! liet ook een aantal bekende nummers horen zoals onder meer ‘Fever’, ‘Think’, ‘Colors of the wind’ en ‘A night like this’. De toneelmeesters Jan Keurentjes en Tonny Hukker vulden op humoristische wijze de korte onderbrekingen vakkundig op. Nieuw waren de nummers ‘Kleurenlied’ van Sing a Song en ‘Confetti’ van @Seven!, respectievelijk geschreven door Inge Oude-Geerink en Arjen van Gijssel en op muziek ‘gezet’ door Karin Hukker en Carina Numan.

 

PRACHTIG

Evenals tijdens alle andere nummers werden de kinderen en meiden begeleid door een eigen combo bestaande uit Lotte van Duren en Carina Numan (piano), Vera Hukker en Jaap van Duren (gitaar), Vera Hukker (basgitaar), Imke Jelier (dwarsfluit) en Ruud Assinck (drums en percussie). De choreografie was in handen van Ankie Smeenk het licht en geluid werd verzorgd door Waxflowers en de grime door leden van de grimegroep van Jong Gelre Ruurlo.

 

Met het jubileumconcert werd afgelopen weekeinde duidelijk dat Ruurlo over prachtige en sterke kinder- en meidenstemmen beschikt die wellicht in de toekomst in andere koren of solistisch zijn te beluisteren.powered by cmsimple.dk - Gemaakt door: BrouwerWebdesign